Biografie

Hoe het is begonnen

Op 25 jarige leeftijd is Rene Duinkerk zoals zovelen begonnen met zingen in een hobby band. Deze hobby liep dan ook uit de hand en voor hij het wist stond hij 2 a 3 avonden per week op te treden. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben werd Rene gespot om het eens wat hogerop te gaan proberen en begin 2000 heeft hij dan ook voor zichzelf en andere artiesten cd's opgenomen en ingezongen. Ook zou Rene gaan deelnemen aan de groep Lucky Lips, maar vanwege de grote afstand die hij moest afleggen vanuit Twente naar de rest van Nederland heeft hij hier helaas geen gevolg aan kunnen geven. In deze tijd heeft Rene veel interessante mensen ontmoet en optredens gedaan met o.a. Gerard Joling en de First Showband en heeft hij bij FC Twente tijdens de huldiging van de KNVB beker op de oude markt mogen optreden ten overstaan van alle fans en voetballers van FC Twente.

Zijn eerste single

In 2007 heeft Rene Duinkerk nog het nummer "Ik kan niet zonder jou" uitgebracht en heeft nog 4 dagen mee mogen werken aan het bekende radio programma "Stenders eetvermaak" gepresenteerd door de bekende radio DJ Rob Stenders. Vervolgens heeft Rene zich de afgelopen jaren gewijd aan zijn eigen bedrijf.

Black is Black

Maar het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en nu anno 2012 heeft Rene samen met producer Justin Pieplenbosch (6 landelijke nr 1 hits en bekend van o.a. Thomas Berge, Wolter Kroes, Frans Bauer en Marianne Weber) en een aantal uitstekende LIVE muzikanten, waaronder Ton Dijkman (Marco Borsato), een eigen versie gemaakt op de jaren 60 hit "Black is Black". Rene wil met deze eigen stijl dan ook een nieuwe weg in slaan.